עושים סדר באבקות חלבון

 

עושים סדר באבקות חלבון:

 

 מה באמת חשוב לדעת?

המדריך השלם לסוגים, לשימושים ומה שביניהם

מאת: לילו בוכניק, דיאטן קליני וספורט, טכנולוג מזון (RD, MAN)

 

"בעבר, מי שהיה נראה עם שייק חלבון ביד, סביר להניח שיצא זה עתה מאימון אינטנסיבי בחדר הכושר. אבל בשנים האחרונות, אבקות החלבון יצאו מתחום הספורט והפכו למוצר יומיומי – כזה שמלווה סטודנטים, נשים עובדות, בני נוער ומבוגרים שמעוניינים לשמור על מסת שריר ובריאות כללית", אומר לילו בוכניק, דיאטן קליני וספורט, טכנולוג מזון (RD, MAN).

 

אז מה בעצם מסתתר בתוך האבקה, למי זה מתאים, ואיך בוחרים נכון? אבקת חלבון היא מקור מרוכז לחלבון שמופק מן החי (בדרך כלל ממי גבינה) או מן הצומח (מאפונה, סויה או אורז). חלבון מי גבינה נחשב לאיכותי במיוחד, בעל ספיגה מהירה ונפוץ בשימוש גם בתעשיית המזון, בתוספי תזונה ובמזון רפואי. בשנים האחרונות נוספו גם גרסאות צמחיות המיועדות לטבעונים ולרגישים ללקטוז.

 

 עוד מסביר בוכניק: "קיימים כמה סוגים עיקריים של אבקות חלבון: Whey Concentrateהנפוצה ביותר, איכותית ובעלת ערך חלבון של כ–80%. כמו גם Whey Isolate – בעלת ריכוז חלבון גבוה במיוחד וכמעט ללא לקטוז; ו- Whey Hydrolysate – בעלת ספיגה מהירה, אך יקרה ובעלת טעם מעט מריר. בנוסף קיימים חלבוני קזאין המתפרקים באיטיות ומתאימים לצריכה לפני השינה, וכן אבקות חלבון צמחיות לאוכלוסיות טבעוניות".

 

האם זה יכול להחליף ארוחה?שייק חלבון יכול לשמש כתוספת נוחה ולא כתחליף קבוע לארוחה מלאה. לבדו, הוא חסר סיבים, ויטמינים ופחמימות מורכבות. עם זאת, ניתן להפוך אותו למאוזן יותר על ידי הוספת פרי, שיבולת שועל או חמאת שקדים.

 

ההמלצה הכללית לאדם שאינו מתאמן היא 0.8–1.2 גרם חלבון לכל ק”ג גוף ביום, ואילו למתאמנים – 1.6–2.2 גרם. כדי להגיע לכמות זו, ניתן לשלב אבקת חלבון,  השימוש יכול להיות מנה אחת ביום או פעמיים ביום (כפי שרשום בהנחיות השימוש בגב האריזה שנקבעו ע”י היצרן). במיוחד כשקשה להגיע ליעד החלבון מהמזון בלבד.

 

לדברי לילו בוכניק:“אבקות חלבון כבר מזמן אינן נחלתם של מתאמנים בלבד. הן מתאימות גם לאנשים עסוקים שמתקשים לאכול מספיק חלבון במהלך היום, למבוגרים הסובלים מירידה טבעית במסת השריר, לטבעונים ולמי שמחפש פתרון מהיר ונוח לצריכת חלבון איכותי.”

 

נשים ואבקות חלבון - אם פעם שייק חלבון נחשב “דבר של גברים”, הרי שהיום נשים רבות משתמשות בו לשמירה על מסת שריר בזמן ירידה במשקל, לתחושת שובע גבוהה ולבריאות העור והשיער. לדברי בוכניק,

 “אין באמת הבדל תזונתי בין אבקת חלבון ‘לנשים’ לבין זו ‘לגברים’ — ההבדל הוא בעיקר שיווקי. מה שחשוב זה האיכות, לא האריזה.”

 

נוחות, גיוון ושבירת מיתוסים - אבקות חלבון מציעות נוחות בלתי רגילה: מנה אחת יכולה להחליף כמות חלבון שיש בפרוסת חזה עוף, קופסת טונה .בלי בישול או קירור. ניתן לשלב אותן בשייקים, דייסות, מאפים ובריאים.לגבי מיתוסים – חלבון לא משמין, לא פוגע בכליות אצל אנשים בריאים, ולא נועד רק למתאמנים.

 

לסיכום אומר בוכניק: "אבקת חלבון איננה תחליף לארוחה מאוזנת, אך היא דרך יעילה, טעימה ונוחה להשלים את צריכת החלבון היומית. כדאי לבחור אבקה ממותג אמין ובעל בקרת איכות, ולהיעזר בדיאטן קליני במידת הצורך.

 

למשל, מסביר לילו בוכניק , בימים אלה המותג  TODAY משיק לראשונה אבקת חלבון המכילה 25 גרם חלבון מי גבינה איכותי למנה, רק כ–125 קלוריות, וכוללת 2.6 גרם לאוצין – חומצת אמינו מרכזית בתהליך בניית השריר. היא מיוצרת בטכנולוגיה מתקדמת ובבקרת איכות גבוהה, ומגיעה במגוון טעמים כמו וניל, מילשייק שוקולד בלונד ואייס קפה."

תגובות

רשומות פופולריות