במסעדה של שמוליק כהן - אוכל בטעם יהודי מסורתי

 

במסעדה של שמוליק כהן - אוכל בטעם יהודי מסורתי

 

מתברר שהדור הצעיר עדיין אוהב את האוכל היהודי-מסורתי של פעם. את זה קובע תומר, הנכד של שמוליק כהן שפתח מסעדה יהודית לפני למעלה מ-80 שנה ברח' הרצל בת'א. אז זה היה קו הגבול ותקריות ירי עם פורעים ערביים היו די נפוצים.



תומר, בעברו כדורסלן, ואם שם המשפחה רוזין אומר לחובבי הספורט משהו, כן, סבו מצד אביו היה מאמן הכדורסל האגדי- יהושע רוזין. תומר, שהרבה לעזור בבישולים במסעדה עוד בצעירותו הפך למבשל יחד עם אימו, ציפי, בתו של שמוליק. התפריט רב השנים מככב מאז ונוחל הצלחה רבה. האווירה במקום אינטימית ומשפחתית. 



וניתן לראות שילוב יפיפה של חרדים ושאינם דתיים. לבד מהאוכל הטעים שימש המקום במהלך השנים בית ועד לנציגי ציבור, פוליטיקאים, רבנים וציירים. זה מסביר את התמונה של עזר ויצמן שרקח במסעדה את קמפיין הנשיאות ותמונות כבשים מציורי מנשה קדישמן, שהרבה לפקוד את המסעדה.



אז מה טעמנו בתפריט הטעים:

התחלנו עם קצת דג מלוח (הערינג) ובצל,



 קציצת דג ממולא (גפילטע פיש), מלווה בחזרת וסלק עם פרוסות חלה, 



 כבד קצוץ (גהקטע ליבער), 



רגל קרושה עם לימון (געלע), 



מרק עוף צח עם כיסני בשר (קרעפלעך) וכופתאות (קניידלעך),



 חמין (צ'ולנט) עם בשר וקישקע



 ולשון פרה בבישול איטי.



למנה אחרונה קבלנו לפתן פירות , מוס שוקולד עם חלבה וקוגעל מתוק. באמצע הארוחה לגמנו גם כוסית וודקה מתוצרת עצמית לפתיחת התיאבון. הכל היה טרי וטעים והוגש תוך שירות אדיב ומהיר. התפריט רחב ביותר ומכיל עוד מנות מסרתיות.

לכבוד ראש השנה וחגי תשרי יש תפריט שניתן להזמינו.

יש גישה לנכים, יש משלוחים בגוש דן ויש אפשרות לאירועים עד 40 איש.

הכשרות: מהדרין, רבנות ת'א-יפו . כל הבשרים בכשרות הרב מחפוד.

פתוח: שני-חמישי מ-12 בצהריים עד אחרון הסועדים. שישי- מ-11 בבוקר עד 15. מוצ'ש וראשון- סגור.

לפרטים והזמנות (כדאי להזמין מקום מראש): 03-6810222, הרצל 146 ת'א-יפו.

תגובות