בילינסון: בשורה למטופלים עם מום לב נפוץ

 

בילינסון: בשורה למטופלים עם מום לב נפוץ

 

לראשונה בישראל, במכון הצנתורים בבית החולים בילינסון, הושתל מסתם חדשני שמחליף את הצורך בניתוח לב פתוח.

שתי נשים בשנות ה-50 לחייהן, שסבלו ממום לב שזכה לשם "טטרלוגיה על שם פלו" – אחד מהמומים השכיחים אצל מבוגרים – עברו השתלה של מסתם לבבי חדש מסוג ״הארמוני״ (חברת מדטרוניק) במכון הצנתורים של בילינסון. זו הפעם הראשונה שבו הושתל מסתם כזה במבוגרים בישראל (ובאירופה).

 

המסתם, שפותח כאמור על ידי חברת מדטרוניק, נועד לעזור למטופלים שהעורק הריאתי שלהם גדול מאוד כתוצאה מהמום, ושמסתם הלב שלהם דולף ואינו פועל כראוי. כתוצאה מכך, הדם שמגיע מהריאות חוזר ללב ופוגע בתפקוד של הצד הימני של הלב.

בדרך כלל, מום זה מתוקן במהלך הילדות, אך לעיתים קרובות נדרשות התערבויות נוספות בגיל מבוגר. החולים בדרך כלל חווים קושי במאמץ, קוצר נשימה, ובמצבים חמורים יותר, זה יכול להוביל לבצקות ברגליים, עלייה במשקל, נפיחות בבטן, ובסופו של דבר פגיעות חמורות בתפקוד הלב, מה שעלול להיות מסכן חיים.

בעבר, מטופלים כאלה היו נאלצים לעבור ניתוח לב פתוח, שהיה נחשב למסוכן יותר, ודורש זמן אשפוז ארוך, וכן שיקום קשה ומאתגר פיזית.

הטכנולוגיה החדשה של המסתם, העשויה ממתכות מתקדמות, מאפשרת להכניס את המסתם באמצעות קטטר – מכשיר דמוי צינור – המוחדר ללב, שם הוא נכנס למקומו ומתרחב. כך נמנע הצורך בניתוח מורכב.

הצנתור עצמו הוא הליך מורכב הנמשך כשעתיים, והוא בוצע על ידי ד"ר שמעון קולקר וד"ר רפאל הירש מיחידת מומי הלב בבילינסון, בשיתוף פעולה עם ד"ר אלחנן ברוקהיימר, מנהל יחידת הצנתורים בבית החולים לילדים שניידר.

בטרם הצנתור, נוצר מודל תלת-ממדי של הלב כדי להתאים את המסתם בצורה מיטבית למטופל. המודל הוכן על ידי יורי פרידלנד, מתכנן תלת-ממד במערך החדשנות ובמכון הצנתורים בבילינסון, ובו הושתל מסתם ניסיוני.

לאור הצלחת ההליך, הטכנולוגיה הזו תיכנס למערך הטיפולים המוצע למטופלים במרכז לקרדיולוגיה וצנתורי לב בבילינסון במסגרת היחידה למומי לב במבוגרים.

 

ד"ר שמעון קולקר, מנהל היחידה למומי לב: "האימוץ של הטכנולוגיה החדישה, בשילוב עם הניסיון המגוון של צוותנו, מאפשר לנו לשפר משמעותית את איכות הטיפול בחולי לב, ולהפחית את הסיכונים הכרוכים בכך".

 

ד"ר רפאל הירש: "נפתחה בפנינו האפשרות לטפל בחולים שעברו ניתוח בילדותם, וכעת זקוקים להמשך טיפול. עד כה ההצעה היחידה הייתה ניתוח מורכב, וכעת ניתן לספק טיפול פשוט יותר, עם פחות סבל וכאב".

 

תגובות

רשומות פופולריות