מדוע כדאי לשתות בירה


הסקוטית מבית ישרקו חוגגת יום הבירה הבינלאומי
המתקיים ב-7 לאוגוסט

שוק הבירה בישראל עונתי:  כ- 60% מהמכירות מתרחשות בעונת הקיץ.
השוק חצה את רף 130 מיליון ליטר בשנה, עם צריכה ממוצעת של כ-15 ליטר לנפש לשנה.
נשים שותות כ- 40% פחות בירה מגברים.

יותר ממחצית הכמות בישראל נמכרת בבקבוקים אישיים. 
כ- 58 מיליון ליטר נמכרים בפאבים, מסעדות וקיוסקים לשתייה במקום.

על פי נתוני מבשלת שריגים, המשווקת על ידי הסקוטית מבית ישרקו, עולה כי שוק הבירה בישראל עבר כבר את ה-130 מיליון ליטר בשנה עם צריכה ממוצעת של כ-15 ליטר לנפש. שוק הבירה העולמי מגלגל כ-190 מיליארד ליטר בשנה כאשר הצ'כים הם השיאנים, צורכים כ-150 ליטר לנפש לשנה! הגרמנים אחריהם עם 110 ליטר לנפש לשנה.

לדברי יריב ארדון, מנכ"ל ישרקו: "אחת מהסיבות להתחזקות העלייה בצריכה לנפש בישראל מושפעת מהתחזקות מבשלות בירה בוטיק, שהתפתחו בישראל בשנים האחרונות. בירות הבוטיק, כגון בירות רונן, בירות עמק האלה ועוד, תפסו מקום מכובד בתודעת צרכני הבירה המקומיים. בנוסף, חלקם זכו בפרסים יוקרתיים בארץ ובחו"ל וכיום מונים מעל 20 מותגי בוטיק עם כ-150 סוגי בירות שונות".

יותר ממחצית הכמות בישראל נמכרת בבקבוקים אישיים, ורק כ 58 מיליון ליטר נמכרים בפאבים, מסעדות וקיוסקים לשתייה במקום. הכמות המומלצת היא כוס בירה אחת ביום. מחקרים מראים כי שתייה של כוס בירה אחת ביום על בסיס קבוע מפחיתה את הסיכוי לכבד שומני המוביל לשחמת כבד.

בירה אינה עתירה בקלוריות כמו שמקובל לחשוב. הערך הקלורי של  100 מ"ל בירה נמוך בהרבה מזה של משקאות אלכוהוליים אחרים. לדוגמא, ב -100 מ"ל בירה ישנן 43 קלוריות לעומת יין אדום ולבן יבש בו 84 קלוריות. כמו כן, חשוב לדעת כי משקאות אלכוהוליים כגון וודקה וויסקי הם בעלי ערך קלורי הגדול פי חמש מזה של הבירה. בבירה יש פחות קלוריות מכמעט כל משקה אחר ונמוך בהרבה מיין, חלב, יוגורט, מיץ תפוזים ושייקים למיניהם.

בבירה אין חומרים משמרים (הכשות, אחד ממרכיבי הבירה, משמש כחומר משמר טבעי) ובירות הבוטיק גם אינן מסוננות ואינן מפוסטרות כמו אלה המסחריות, דבר שתורם משמעותית לטעמן וטריותן.

נשים שותות בירה פחות מגברים אבל לא בהרבה (כ-40%) ומשום מה סגולותיה הבריאותיות של הבירה  נבדקה במחקרים על נשים דווקא ומצאה כי נשים ששותות בירה סבלו פחות מבעיות יתר לחץ דם, בעיות צפיפות עצם ואוסטיאופורוזיס לעומת נשים אחרות ששתו יין או אלכוהול אחר.  בבירה אין שומן ואין קופאין אך יש בה מינרלים, ויטמינים, נוגדי חימצון, חומצה פולית ותכולת פנופנולים גבוהה המסייעת לבריאות הלב ומניעת סרטן.


המחקר האחרון בנושא פורסם בכתב העת המדעי למחלות כבד ה – Heapology, היוצא בארצות הברית. מחקרים אשר בחנו את הקשר בין שתייה מתונה של בירה בשילוב עם פעילות גופנית לבין הסיכוי ללקות במחלות לב קבעו כי שתייה מתונה וקבועה של בירה בשילוב עם פעילות גופנית קבועה, מורידים את הסיכון למות ממחלות לב בכ - 50% לעומת הימנעות משתייה.

שתייה מתונה וקבועה של בירה מפחיתה באופן משמעותי את הסיכון לחלות בסרטן הכליה. צריכה מתונה של בירה מגינה בפני דמנציה (שיטיון) בגיל המבוגר. מחקר אמריקאי קבע לאחרונה כי בירה מעניקה הגנה קוגניטיבית לטווח ארוך ומפחיתה את הסיכון ללקות בדמנציה אצל אנשים מבוגרים בכ - 37%. 
 עם חדירת המודעות לבירות בוטיק ובירות מיוחדות מכל העולם עלתה צריכת בירות הפרימיום וכיום, החלק היחסי של בירות אלה עולה בהדרגה. כך, שלמרות עלייה מאוד מתונה בצריכת הבירה בליטרים עולה שוק הבירה במונחים כספיים.   



ניתן להשיג בחנויות היין והאלכוהול המתמחות,
אתר חברת ישרקו : http://www.israco.co.il/


תגובות

רשומות פופולריות