לכבוד חג השבועות, "תבואות" מזמינה אתכם ליהנות מפוזילי איטלקי אמיתי, העשוי מסמולינה אורגנית מחיטת דורום מלאה

 

לכבוד חג השבועות, "תבואות" מזמינה אתכם ליהנות מפוזילי איטלקי אמיתי, העשוי מסמולינה אורגנית מחיטת דורום מלאה

ויש גם מתכון לפשטידת פוזילי נהדרת עם גבינות ורוטב בשאמל



 

לכבוד חג השבועות, חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, מזמינה אתכם ליהנות מפוזילי איטלקי אמיתי העשוי מסמולינה אורגנית מחיטת דורום מלאה.

 

לדברי בתיה אלימלך, דיאטנית סוכרת, קמח דורום מלא עשוי מטחינת גרעין החיטה כולו, שבנבט שלו ובקליפתו מצויים מרבית הסיבים התזונתיים, הוויטמינים והמינרלים. "בהשוואה לפחמימות אחרות, האינדקס הגליקמי של פסטה נמוך (כלומר, היא מתעכלת לאט יותר ומספקת אנרגיה לזמן ארוך יותר). מאחר ופסטה מחיטת דורום מלאה משביעה יותר מפסטה רגילה וגם עשירה יותר בסיבים תזונתיים, היא עשויה למתן את קצב ספיגת הפחמימות למחזור הדם - כחלק מתפריט מאוזן ומותאם אישית", היא מסבירה ומוסיפה שהפסטה גם מכילה ויטמינים מקבוצה B, חלבון ומינרלים ובהם סידן, ברזל, אשלגן וסלניום.

בנוסף לכל אלה - הפסטה של תבואות עשויה מחיטת דורום שגדלה באופן אורגני, ללא שימוש בדשנים וכימיקלים מזיקים.

הפסטה ללא צבעי מאכל או חומרים משמרים.

כשרה פרווה באישור הרבנות הראשית לישראל ובהשגחת ארגון STAR-K.

מחיר: 8.90 ש"ח לאריזה במשקל 500 גרם. 

להשיג ברשתות השיווק, בתי טבע ובחנויות מובחרות.

 

 

"תבואות" ממליצה: מתכון לפשטידה מפוזילי אורגני מקמח דורום מלא עם גבינה מעושנת, בולגרית ומוצרלה, ברוטב בשאמל

באדיבות המתכונאית אריקה לוי

 

חומרים:

1 חבילה של פוזילי מקמח דורום מלא אורגני של "תבואות" (500 גרם)

200 גרם גבינה צהובה מעושנת, מגוררת

200 גרם גבינת מוצרלה, מגוררת

200 גרם גבינה בולגרית, מפוררת

פירורי לחם (כמה כפות, לפיזור בתחתית התבנית – תלוי בגודלה)

מעט שמן זית

תבנית מרובעת או מלבנית

 

לרוטב בשאמל:

75 גרם חמאה

3 כפות קמח רגיל

2 כוסות חלב

פלפל שחור לפי הטעם

אגוז מוסקט לפי הטעם

מלח הימלאיה דק של "תבואות", לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

¨     לחמם תנור ל – 185 מעלות

¨     לבשל את הפסטה "אל דנטה", עפ"י ההוראות

 

בשאמל:

¨     לשים בסיר (רצוי בקלחת – סיר עם ידית אחת ארוכה, בה נוח לאחוז) את החמאה. לחמם על חום נמוך עד להמסה. להוסיף את הקמח ולערבב היטב. להסיר מהאש. להוסיף חלב ולערבב בעדינות

¨     לתבל  במלח, פלפל ואגוז מוסקט ולהחזיר לאש. להמשיך לערבב כל הזמן. תוך דקות ספורות הרוטב יתעבה ויסמיך. לכבות את האש. לתקן תיבול

 

הרכבת הפשטידה:

¨     לערבב בקערה את הגבינות. להוציא 1/2 - 3/4 כוס ולשמור בצד

¨     להוסיף את הפסטה לקערת הגבינות. לערבב ולתקן תיבול לפי הצורך

¨     לשמן תבנית במעט שמן זית ולפזר פירורי לחם מעל, כך שיכסו את התבנית בשכבה דקיקה. לשפוך פנימה את תערובת הגבינות והפוזילי, ולשטח

¨     לשפוך מעל את רוטב הבשאמל

¨     לפזר מעל את שארית תערובת הגבינות

¨     לאפות 20- 25 דקות, עד להזהבה. להימנע מייבוש הפשטידה

 

 

תגובות

רשומות פופולריות