בציר 2016 La Vie Rouge של יקב קסטל


יקב קסטל

 La Vie Rouge בציר 2016 מושק וזוכה לביקורת ראשונה ותשבחות מטעם צוותו של מבקר היין המוערך בעולם, רוברט פרקר
"יקב 'קסטל' מפיק יין שלישי שהרבה יקבים ישראלים לא היו מתנגדים לכך שהוא יהיה היין הראשון שלהם".





רגע לפני פסח, המהווה את ה"פיק" השני בשנה בכל הקשור לתעשיית היין הישראלית, יקב קסטל המוערך בבעלות משפחת בן-זקן משיק את בציר 2016 של היין LaVie Rouge, מסדרת היינות הצעירה LaVie, בלנד של ענבי קברנה סוביניון, מרלו ופטי ורדו.
בשבועות האחרונים פורסמה לראשונה סקירה אודות סדרת היינות LaVie של קסטל, על-ידי צוות המומחים של מבקר היין המוערך בעולם, רוברט פרקר. בהמשך לביקורות הנלהבות שהעניק הצוות ליינות היקב, לאורך השנים, גם על ה-LaVie האדום 2016 היו לו מילים חמות ותשבוחות לומר: "יקב קסטל מפיק יין שלישי שהרבה יקבים ישראלים לא היו מתנגדים לכך שהוא יהיה היין הראשון שלהם. הבעיה היחידה עבור 'קסטל' עלולה להיות שהיין הזה 'ינגוס' בנתח השוק של 'הילדים הגדולים', בניגוד להרחבת נתח השוק".
LaVie Rouse בציר 2016 של יקב קסטל הינו יין רענן, מאוזן, פירותי ובעל גוף וסיומת עשירה. לאחר תסיסה ושהייה קצרה בחביות, היין המשיך לגדול כשנה במיכלי בטון.
LaVie Rouse du Castel 2016 הינו חלק מסדרת היינות La Vie שהשיק יקב קסטל לפני כשנתיים, המורכבת משני יינות צעירים ומרעננים העשויים בקפידה, במטרה לייצר יינות איכות ישראליים שיהיו הרמוניים ונגישים. עם השקת ה-La Vie, משלים יקב קסטל את מהלך ההתחדשות שעבר בשנתיים האחרונות במעברו למשכנו החדש במושב יד-השמונה.
מומלץ להגיש את היין בטמפרטורה של 18-20 מעלות.
הכשרות: רבנות אזורית מטה יהודה,
המחיר: 75 ש"ח
להשיג בחנויות היין המובחרות
יקב קסטל
אודות יקב קסטל
יקב קסטל השוכן במושב יד-השמונה הינו יקב משפחתי בבעלות משפחת בן זקן. סיפור הקמתו החל בשנת 1988, עם חלקת הכרם הראשונה ברמת רזיאל. כך, הפכה המשפחה לחלוצת אזור הרי יהודה, ליד ירושלים, המחדשת את המסורת העתיקה. כיום, היקב מייצר כ-300 אלף בקבוקי יין מדי שנה ומייצא 35% מהיינות ל-21 מדינות ברחבי העולם, והיינות זוכים במשך שנים רבות לביקורות מצוינות בארץ ובעולם (רוברט פרקר, Hugh Johnson, מבקר היין האנגלי, העניק ארבעה כוכבים ליקב, ואף בחר ב-Grand Vin לאחד מ-200 היינות האהובים עליו, מגזין היין הבריטי 'Decanter' בחר את היקב כאחד ממאה היקבים הטובים בעולם ועוד). יתרה מכך, לפני כשלוש שנים זכה בן זקן בתואר האבירות הצרפתי על פועלו בתחום היין בישראל וברחבי העולם.
כרמי היקב נטועים באדמת טרה רוסה, טיט ואבן גיר מנוקזת היטב ושוכנים במיקרו-אקלים ייחודי לאזור. הגפנים גדלות בצפיפות רבה ומניבות יבולים קטנים ואיכותיים הנבצרים ידנית ואילו היינות מתיישנים בחביות עץ אלון צרפתיות מובחרות לתקופה של עד שנתיים.

תגובות

רשומות פופולריות